Bemutatkozás

Ajánlatunk összeállításakor arra törekedtünk, hogy Ön a lehető legtöbbet megtudjon vendégházunkról, Sárrétudvariról, a Nagy-Sárrétról. Reméljük a honlap megtekintése ebben segítségére lesz. Bízunk abban, hogy rövidesen vendégünkként köszönthetjük.

Sárrétudvariról és környékéről a Nagy-Sárrétről

Sárrétudvari Püspökladánytól 10 km-re, Dél-Keletre helyezkedik el. Az egyetlen település, amely nevében ma is őrzi a tájegység történelmi jellegét. Mind vasúton, mind közúton megközelíthető.

A falu egyik látnivalója a műemlék jellegű református templom, amely 1613-ban épült. 1767-ben kapta meg mai formáját. A község szülötte Nagy Imre (1896-1942) aki a pórok költőjének nevezte magát. Versvilágának legfőbb témája a paraszti életküzdelem. Egykori lakóházát a Zrínyi utcában emléktábla jelöli. A faluban fellelhetőek még régi parasztházak, melyek a régmúlt idők építészetét őrzik.

Programlehetőségek a faluban és a kistérségben

Sárréti horgásztó Ha horgászni szeretne, úgy ellátogathat a falu horgásztavához. Ha vadászaton szeretne részt venni, a helyi vadásztársaság segítségével ezt is megteheti. Ha lovagolni szeretne, lovas klubok állnak kezdők és lovagolni tudók rendelkezésére. A térségben havonta más-más kulturális program várja az ide utazókat. Ma már hagyománynak számító programok: Sárrétudvari aratónap, Sárrétudvari falunap, Sárréti hetek programja a kistérségben, hazai és nemzetközi parasztkórus találkozók, Kabai Nyári Színházi Fesztivál, Nádudvari Pásztornapok, a Nemzetközi- és Országos Vőfélytalálkozó is a térségben szokott megrendezésre kerülni.

A Sárréti kistérség gyógyvizekben gazdag, a környezetünkben több gyógyvizes fürdő és strand található:
- Püspökladány (7 km), Füzesgyarmat (18 km), Hajdúszoboszló (30 km), Földes (17 km), Nádudvar (18 km), Beregfürdő (35 km), Debrecen (45 km), Kaba (15 km)

A környék gyalogosan, kerékpárral, vagy szekéren is bejárható.

Hamisítatlan falusi légkör, az egyházi és népi művészet emlékei, és vendégszerető házigazdák várják a faluban pihenni vágyókat.

A Nagy-Sárrét

Sárrétudvari A sárréti régióban a turista ma már nemigen lát délibábot, de annál több alföldi élményben lehet része. Ez nemcsak a síkvidék sajátos látványát, növényzetét, állatvilágát jelenti (Nagyrábén például a több százéves kocsányos tölgyet, a püspökladányi Farkas-szigeten az erdészeti génrezervátumot, a Hamvas-csatorna melletti tölgyeket, Bihardancsháza határában a túzokcsapatot), hanem a falusi templomokat, amelyek szinte minden településen nevezetesek, rangos műemlékek, vagy műemlék jellegűek. Püspökladányban múzeum és arborétum, számos köztéri szobor, Földesen a Karácsony Sándor-emlékkiállítás, Biharnagybajomban a Szűcs Sándor (néprajzkutató) emlékház, a kovácsmúzeum, a szerepi Csonkatorony, a tájház, a bárándi barokk emlékek, a tetétleni Zichy-kastély, a kabai fürdő (a fürdő vize összetételénél fogva kiválóan alkalmas reumatikus betegségek gyógyítására) érdemel figyelmet. Egyszóval, a Nagy-Sárréten minden település híres valamiről, s olyan értékek birtokában van, amely ugyan nem világszenzáció, de a maga nemében országosan egyedülálló – s feltétlenül érdemes arra, hogy a Nagy-Sárrétet jobban megismerje az ide utazó vendég.

A vendégház

A falu főutcáján található. Újonnan, természetes alapanyagokból épített (vályog és fa), a falura jellemző tornácos parasztház. A felhasznált alapanyagok hatása miatt klímája rendkívül kellemes.

A vendégház A vendégház részei, szobák:

  • 3 darab földszinti 28 négyzetméteres 2+2 személyes, zuhanyzós fürdővel, wc-vel rendelkező lakrész,
  • 3 darab tetőtérben elhelyezkedő , külön bejáratú, 4. 4, 2+1 fő elhelyezésére szolgáló szoba
  • A tetőtérben 2 darab közös használatú fürdő és wc,
  • Földszinti 35 m2-es minden igényt kielégítő, konyhai gépekkel, étkészlettel, főző és sütő edényekkel felszerelt konyha-ebédlő,
  • Tetőtéri 20 m2-es nappali

Dohányzás céljára a tornác és szabadtéri helyek állnak rendelkezésre.

Összkomfortos feltételeket biztosítva gondoskodunk a kényelmes és otthonos elhelyezésről.

Nálunk lehetõséget találnak kedves vendégeink a csendes de tartalmas kikapcsolódásra, kapcsolat-erõsítõ együttlétre, testi-lelki feltöltõdésre


Zárt udvarban parkolhatnak, rendelkezésükre áll az egész udvar, pihenőkert a kerti eszközökkel. (bogrács, grill, ping-pong asztal, tollaslabda, petanque, íjászat, darts, kugli, gyerekeknek homokozó)