Szolgáltatások

Kerékpárral a Nagy-Sárrét kastélyhoz

Kerékpár túránk célja , hogy megismertessük a túrázókkal a kevesek által ismert Nagy-Sárréton található kastélyokat és kúriákat.


Tovább

Kerékpárral a Nagy-Sárrét kastélyhoz

Hagyományőrző disznótor családok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek részére

Rég elfeledett ízekkel, hangulatokkal, igazi gasztronómiai élményekkel találkozhat a vendég a Sárréti Vendégházban a hagyományos disznótoron, amely az állat leölésétol kezdve a feldolgozáson át egészen a pazar esti lakomáig követi nyomon a parasztporták egykori legnagyobb ünnepét.


Tovább

Hagyományörző disznótor családok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek részére

Közösségi helyiség

A tetőtérben, hangulatos, külön bejáratú helyiséget alakítottunk ki azzal a szándékkal, hogy vendégeink a téli időszakban vagy rossz idő esetén is barátságos környezetben tölthessék el szabadidejüket. Olyan része a vendégházunknak, ahol társasjátékokat, zenehallgatási és külön TV. nézési lehetőséget is biztosítunk.

A földszinten található a minden igényt kielégítő, teljeskörüen felszerelt 35 m2-es konyha ebédlő.

Közösségi helyiség

A Sárrét íze

Amennyiben a vendégek igénylik, bemutatjuk és megtanítjuk a hagyományos sárréti ételek készítésére. (puliszka, csöröge, tekergos galuska, cibere, gyöngyös, birkapörkölt)

Igény esetén disznótoros hétvégét tartunk a térségben szokásos disznótoros ételek elkészítésével. (alföldi kolbász, hurka, alföldi zsemlés-véres hurka, tepertő. reggeli: hagymás vér, ebéd: orja leves, toros káposzta, új hús sütve.

Mindennapi életünk része a sárréti ételek elkészítése, aminek élményét és eredményét szívesen megosztjuk vendégeinkkel.

Figyelmet fordítunk arra, hogy vendégeinket a házunknál kiskertben vegyszermentesen termesztett zöldség és gyümölcsfélékkel kínáljuk meg. Ételeink elkészítéséhez háznál vásárolt friss tojást és tejtermékeket használunk szívesen.

A Sárrét íze
A Sárrét íze

Gyümölcsaszalás, szilvalekvár főzés

Nyár végi és kora őszi lehetőség arra, hogy vendégeinkkel közösen aszaljunk gyümölcsöt, főzzünk lekvárt. Az útravalóként csomagolt aszalványok, az üstben fozött szilvalekvár a téli estéken asztalra téve és fogyasztva segítenek feleleveníteni a nyári ízeket és élményeket.

Gyümölcsaszalás, szilvalekvár főzés

Kerékpárkölcsönzés

Vendégházunkban lehetőség van kerékpárkölcsönzésre is.

Kerékpárkölcsönzés

Gyermek és bababarát szállás

A ház "baba barát"felszereltsége biztosítja, hogy a kisgyermekes családok a szálláson a baba elhelyezéséhez és kényelméhez szükséges minden eszközt megtaláljanak. Babaágy, fürdetõkád, etetõszék, gyermekjátékok különbözõ korosztálynak, gyermek étkészlet, gyermek hinta, homokozó, kerékpár gyermek ülés, szánkó.

Gyermek és bababarát szállás

Programszervezés

Segítünk olyan programok szervezésében, melyek hozzájárulnak Hajdu-Bihar megye, a Nagy- Sárrét megismerésre érdemes kultúrájának felfedezéséhez, az itt töltött idő élménygazdagabbá tételéhez. Szervezünk kerékpáros és gyalog túrát, fotósétát vezetővel, vadász, horgász programokat. Közreműködünk kézműves foglalkozások összeállításában, nyári színházi és egyéb rendezvényeken való részvétel lehetőségének megteremtésében. Nyári időszakban diákok részére (10-16 fö/csoport) sport és kézműves táborok lehetőségét nyújtjuk, testnevelő tanárok és népi iparművészek közreműködésével.